Zippo Lighter Flames Z
 • Ny
Erlenmeyer Bong 25cm
 • -40,00 kr.
 • Ny
120,00 kr.160,00 kr.
Gobler Bong PropGobler Bong Prop
 • Ny
132,00 kr.
Gobler Bong Slamrør
 • Ny
Gobler Bong Rør B
 • Ny
Gobler Bong Rør A
 • Ny
Glas Hoved BB2 14.5mm
 • Ny
Glas Hoved BB1 18.8mm
 • Ny
Glas Hoved 14.5mm BB2
 • Ny
Glas Hoved 14.5mm BB1
 • Ny
Precooler 14,5mm BB1
 • Ny
Precooler 14,5mm BB1
 • Ny
Cigaret Slukker BubbleCigaret Slukker Bubble
 • Ny
48,00 kr.
Blandede produkter
Cigaret Slukker OrionCigaret Slukker Orion
 • Ny
32,00 kr.
Blandede produkter
Universal Prop Sliphul
 • Ny
Glas Hoved Gemstone 18.8mmGlas Hoved Gemstone 18.8mm
 • Ny
60,00 kr.
Blandede produkter
Glas Hoved Drifter 18.8mmGlas Hoved Drifter 18.8mm
 • Ny
56,00 kr.
Blandede produkter
Slamrør 14.5. 9cm
 • Ny
Slamrør 14.5. 13cm
 • Ny
Slamrør 14.5. 12cm
 • Ny
Boost Bong Bolt 49cm
 • Ny
Kd Rør Hold The Line
 • Ny
Kd Rør Goldfinger
 • Ny
FLEX 200g 0.01gFLEX 200g 0.01g
 • Ny
200,00 kr.
Blandede produkter
MX 600g 0.1gMX 600g 0.1g
 • Ny
120,00 kr.
Glas Pibe BB 6,5cm
 • -20,00 kr.
 • Ny
52,00 kr.72,00 kr.
Cone Artist
 • Ny
56,00 kr.
SmokersParadise

Aktive filtre

Introduktion

Velkommen til vores omfattende guide til bonger – din ultimative ressource til alt, hvad du behøver at vide om bongen; Dens historie, fra fortiden til nutiden, designs og materiale, brug og vedligeholdelse. Uanset om du er nybegynder eller erfaren bruger, er en bong en klassisk måde at nyde dine foretrukne skunk eller hash på.

En bong, også kendt som en vandpibe, er et specielt design, der er designet til at filtrerer røgen gennem vand for en mere behagelig og kølig rygeoplevelse. Fra traditionelle bonger lavet af glas, akryl, keramik og silikone til de mere avancerede bonger med indbygget ice-catchers, diffuser rør eller percolators, så har vi altid en variant, der passer til dine præferencer og dit budget.

Vores sortiment af bonger inkluderer forskellige størrelser, former og materialer, herunder holdbart glas fra 3 til 7mm, akryl, keramik og silikone. Uanset om du leder efter en bong du kan tage med dig på festival, en bong til rejser eller en imponerende bong til din samling derhjemme, har vi det perfekte valg til dig.

Bongens historie

Bongen, et ikonisk og tidløst rygeredskab, har en fascinerende historie, der strækker sig gennem århundreder og krydser kulturelle grænser. Oprindelsen af ​​bongen kan spores tilbage til lang tid før vores tid, og dens udvikling har været formet af forskellige kulturer og tiders skiftende behov. Historien om bongen går tilbage til antikke civilisationer som de gamle Persere, hvor den tidlige form for vandpiber blev brugt til at ryge tobak og andre urter. Disse tidlige versioner af bongen var ofte lavet af materialer som ler og bambus, og de var en del af sociale og ceremonielle ritualer.

I det 16. århundrede spredte brugen af vandpiber sig fra Mellemøsten til Central- og Sydasien, hvor den blev en integreret del af kulturen og sociale sammenkomster. I løbet af århundrederne udviklede bongen sig og blev mere raffineret med brug af glas og forskellige designs.

Det var imidlertid i det 20. århundrede, at bongen virkelig fik sin plads i populærkulturen. I 1960'erne og 1970'erne blev bongen et symbol på en bestemt kultur og en ikonisk del af hippiebevægelsen. Med dens stigende popularitet blev bongen også genstand for kunstnerisk udsmykning og design, hvilket resulterede i en lang række kreative og unikke udformninger.

I dag er bongen fortsat en af de foretrukne metoder til at nyde tørre urter og olier blandt rygere over hele verden. Herhjemme i Danmark har vi igennem de sidste 50 år taget bongen tættere og tættere på hjemmet og mange steder er det gået hen og blevet et klassisk valg til når man vil samle vennerne. Helt fra de unge år er det ikke uset at finde hjemmelavede bonger som skal ligne nogle af de velkendte designs fra internettet. Samtidig ser mange en fordel med bongen på grund af det økonomiske aspekt. Det kan nemlig være meget billigere og besparende for ens klump eller urt at vælge at ryge på en bong, da man ikke skal bruge sammen mængde for et kick, som man eventuelt skal med en joint.

Hvad betyder de forskellige udtryk når du skal købe en ny bong?

Slamrøret

Slamrøret, også kaldet ”stem”, er det rør som forbinder hovedet, der hvor din urt eller hash bliver lagt, og selve kammeret som holder på vandet. Røret sørger for at røgen fra hovedet bliver transporteret ned gennem vandet og derfra videre til dig. Et slamrør kommer i mange forskellige længder hvor man normalt befinder sig mellem 10 til 15cm. Dette kan også gå til ekstremer i specielle tilfælde hvis man har valgt en meget stor bong fx eller hvis man tager noget mere custom designet.

Slamrøret kommer for det meste i det vi kalder ”Sure Grind”, eller S.G. forkortet, som beskriver om det er 14,5mm eller 18,8mm. Dette er betydeligt da den bong du har købt har en af disse tilslutninger. Der findes også mindre og større sammenslutninger, eller S.G. rør som 29,2mm og 10mm – dog bliver disse sjældent brugt.

Derudover kan slamrøret komme med det som hedder ”diffuser” for enden af røret. Dette kan være små huller for enden af røret eller mindre, aflange cylinder formet rør for enden af slamrøret. Dette kan bidrage til en meget mere behagelig røg da røgen bliver brudt op i mindre bobler og derfor bliver filtreret bedre.

Percolator

En bong med percolator, eller flere percolators, er en bong med indbyggede kamre som er med til at lave ekstra filtrering af røgen. En percolator bong kan komme i mange forskellige designs, størrelser og farver så der selvfølgelig er til ethvert behov.

Bonger kan have 1 percolator og helt op til 4+ kamre. Jo flere kamre til ekstra filtrering, jo lettere vil din røg være at inhalere til sidst. Dog skal man også tage i mente, at med flere af disse kamre, jo svære og mere besværlig kan rengøringen af bongen også være.

Glassets tykkelse

Når du kigger på en ny bong er det helt klart det værd at tage tykkelsen af glasset i betragtning, da dette kan have stor betydning for dit behov og brug. En glas bong kommer gerne i enten 3mm, 4mm, 5mm eller 7mm. Visse bonger kan også være tykkere i glasset, dog er det ikke så typisk at støde ind i disse.

For det meste vil tykkelsen på glasset også følge med prisen på bongen; jo dyrere bong desto tykkere glas. Tykkere glas kan være med til at sikre din bong for at gå i stykker og derved forlænge din bongs levetid.

.- 5mm glas er nok det mest brugte glas og kan modstå en del. Samtidig med at 5mm også er det mest brugte, vil du kunne finde bonger i den billige ende, men også helt op i den dyre ende, hvor de alle bruger 5mm glas.

- 3mm glas er tykkelsen du gerne finder på mange af de lidt billigere bonger, som til gengæld også er de letteste at rengøre og hurtigt tage i brug.

- 7mm glas er tungt og man kan straks fornemme kvaliteten i disse når man står med en i hånden. En bong med en tykkelse på 7mm kan holde til en del og er også gerne en bong med ekstra designs og tilføjelser.

Ice-catcher

Når vi snakker om Ice-catcher, eller på dansk, en isfanger. Så har vi med at gøre en funktion på den købte bong som er designet til at holde på isterninger. Dette ses gerne ved at der er 3-4 indhak i bongens mundstykke som kan holde på tilpas størrelse isterninger. Når disse isterninger bliver lagt i bongen vil du opleve en ekstrem nedkøling af den varme røg, som derved vil forhindre røgen i at kradse når den når til dig.

Husk, isterningerne bliver ikke lagt i selve bongens vand, da dette vil ”oversvømme” din bong. Men derimod bliver den unikke tilføjelse af ice-catchers brugt for at holde isterningerne over vandet.

Vi kender det når vi drikker noget koldt, fx snapsen til julefrokosten. Den skal helst være iskold, direkte fra fryseren så man ikke kan smage den når man uundgåeligt ender med at skal skåle med de små glas. Her har vi også kølet væsken ned for at den er lettere at håndtere. Det samme sker når vi køler røgen ned med isterninger.

Sliphullet

Et sliphul på din bong er et lille hul i glasset, gerne placeret så din finger kan hvile på det, som er med til at give dig en funktion til at tømme selve kammeret på bongen for røg lynhurtigt. Nogle kan godt lide at få et ekstra sus når det kommer til bongrygning, det kan dette sliphul være med til.

Når du har fyldt din bong med røg og er i gang med at inhalere, så kan man vælge at give slip på hullet, ”slip-hul”, for at få næsten skudt det sidste røg i bongen op til dig. Dette kan gøres for at få tømt bongen hurtigt, men også for at få et ekstra sus.

Mange bonger kommer med sliphul og der kan til dem også tilkøbes en prop som man kan sætte i. Dette vil stoppe funktionen og du kan så ryge på din bong som havde den intet sliphul.

Afslutning

Uanset om du er en erfaren ryger eller bare udforsker nye måder at nyde dine foretrukne urter på, er en bong et must-have tilføjelse til din samling af rygeudstyr. Gennemse vores sortiment i dag og find den perfekte bong, der passer til dine behov og stil.

Bestil din nye bong allerede nu og løft din rygeoplevelse til nye højder!

Kontakt os for mere information eller spørgsmål om vores bonger og tilbehør.